Montmartre

Ajfelka bola impozantná, Champs-Elysées čarovné a Moulin Rouge dychberúci, ale predsa len sa v Paríži našlo miesto, ktoré ma uchvátilo ešte o niečo viac. Miesto, ktoré vyzerá úplne ako z rozprávky. Miesto, kde sa nehmýria tisícky turistov, iba desiatky. Kde nájdete kúzelné malé kaviarničky, jedny z prvých kabaretov v Paríži a obľúbené Insta spoty zapálených Instagramerov. Nemusíte si tam dávať až taký pozor, či vás niekde nezrazí auto. Na každom metri máte chuť spraviť päťdesiat fotiek, pretože kamkoľvek sa pohnete, stojí to za zvečnenie. Vládne tam pokoj, ticho vás úplne opantá. Po celý čas premýšľate iba nad tým, aké neuveriteľné šťastie majú všetci tí, ktorí sú privilegovaní žiť tu. V najkrajšej časti celého Paríža.
  To miesto nesie názov Montmartre. 

  Mali sme obrovské šťastie s bývaním, pretože náš Airbnb bytík bol len 10 minút peškom od Sacré-Cœur. Veľmi radi sme tam trávili čas, či už vyvalení v tráve pod bazilikou, alebo sme sa len tak prechádzali. Lozenie po autentických umeleckých obchodíkoch, úžasná zmrzlina a obchody so suvenírmi  i staré antikvariáty boli naším obľúbeným spôsobom, ako tráviť čas. 
  Kamkoľvek ste sa pozreli, všade samá krása. Síce rokmi ošľahaná a v mnohých prípadoch ošumelá, ale stále krása. 
  Každý jeden dom bol hodný fotky. Či už ružový, obrastený brečtanom alebo čisto biely. Atmosféra takýchto ulíc sa nám kompletne zavŕtala pod kožu. 
  Dokonca tam nájdete aj vinicu. :)
  La Maison Rose sme hľadali pomerne dlho, pretože sme chceli vidieť obľúbený Insta spot na vlastné oči. Kaviarnička bola naozaj roztomilá, aj keď musím uznať, že na upravovaných fotkách na Instagrame vyzerala o trošku lepšie ako v skutočnosti. Je tiež škoda, že sme tam boli v sobotu, kedy bola zavretá. Inak by sme tam určite nakukli a možno si dali nejaký fajný croissantík. :) Okolo La Maison Rose sa aj napriek víkendu krútilo skutočne dosť návštevníkov, preto bolo takmer nemožné spraviť záber, kde by neboli ľudia. 
  Musí to byť sen bývať v takomto domčeku. A mať aj balkón, kde počas letných večerov popíjate červené s priateľmi. Zajedáte ho syrom a fajčíte cigaretu na špičke. Netreba ani dodávať, že pri tom vyzeráte úchvatne, lebo tým sú Francúzi známi. :)
Turistka s plátenkou na jednom a foťákom na druhom pleci. :D
  O uličkách v Montmartre by ste vedeli napísať celý román. Písali by ste o všetkých farbách, ktorými hrá. O tom, ako si jeho obyvatelia žijú spokojné životy, ktoré vám pripadajú ako vystrihnuté z rozprávky. O tom, ako si v radoch pred domami parkujú svoje skútre. Ako nosia elegantné nohavice a červený rúž. Že na balkónoch a terasách pestujú mnoho rastlín. A že aj zamračené počasie tomu miestu svedčí. :) 

Navštívili ste niekedy Montmartre? :)
 
S.

Komentáre

  1. Prekrásne fotky :)) Hlavne tie fialkové dvere :O tie sú prekrásne :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherné fotky :) hned bych do Montmartru vyrazila :)
    jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty uličky jsou prostě božské. Kdykoliv jsem v Paříži, dýchne na mě krásný okouzlující klid, stejně tak jako v Itálii. Nevím, čím jsou pro mě zrovna tyto dvě místa tak magické :)

    thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, človek sa tam ani nemôže cítiť zle. :)

      Odstrániť
  4. Naozaj krasne miesto, dufam, ze sa mi jo niekedy podari navstivit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Opravdu - jako z pohádky! Tuhle krásu sis musela užít naplno! :-) Krása..

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V Paříži jsme byli se školou a tady přímo jsme bohužel nebyli, vypadá to krásně :) Francouzské croissanty bych si dala klidně znovu :)

    Lady Lenna

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Taky se mi tam moc líbilo a hlavně ty schody pod Sacre Coeur a ta atmosféra tam a vyhlídka na město a někdo tam hrál na harfu. Proste nádhera a romantika a opravdu se člověk cítil jak v pohádce. Akorát skoda ze tam bylo tolik turistu :D Ale jinak souhlasím s tebou :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super post a krasne fotky! :)
    xoxo Mon
    http://lifebymon.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky